Boek 'Overprikkeling bij kinderen'
search
  • Boek 'Overprikkeling bij kinderen'
  • Boek 'Overprikkeling bij kinderen'
  • Boek 'Overprikkeling bij kinderen'
  • Boek 'Overprikkeling bij kinderen'
  • Boek 'Overprikkeling bij kinderen'

Boek 'Overprikkeling bij kinderen'

€ 27,48

Meer info over de inhoud plus de inhoudsopgave van het boek:

www.overprikkelingbijkinderen.nl

2de druk, hardcover, 272 pagina's, volledig in kleur

"Fantastisch! Zeer informatief. Overprikkeling bij kinderen is een boek vol informatie dat gelezen zou moeten worden door iedereen die kinderen heeft of met kinderen werkt"

                                                          review bol.com

Aantal

Samenvatting

Steeds meer kinderen hebben het moeilijk op school of vallen zelfs uit. Er is inmiddels een grote groep thuiszitters die een schooltrauma heeft opgelopen. Met labels en medicijnen wordt vervolgens een poging gedaan om deze kinderen in het gareel te houden. Dat kan toch niet de bedoeling zijn?
Karin Janssen legt uit waarom het oude onderwijssysteem niet meer werkt. Het wordt tijd voor het nieuwe rechterhersenhelft-onderwijs. Met het succes van haar eerste boek ‘Kinderen bewust (op)voeden’ ontstond de wens om nog dieper in te gaan op overprikkeling bij kinderen. Kinderen van deze tijd zijn (intens) gevoelig en hebben een bijzondere manier van waarnemen, waardoor overprikkeling dagelijks op de loer ligt in onze hectische, veeleisende maatschappij. Er is al veel geschreven over hooggevoelige kinderen, prikkelstress, prikkelverwerking en overprikkeling. Dit boek is beduidend anders. Karin geeft nieuwe en nog niet eerder beschreven inzichten.
Zo ontdekte ze in haar praktijk 3 typen hooggevoelige kinderen, die elk op hun eigen manier omgaan met prikkels. Ze legt uit wat onderprikkeling, ondergevoeligheid, interne en externe hooggevoeligheid is en bespreekt tevens welke kinderen introvert, extravert of introvert superlatief hooggevoelig zijn. Er wordt uitgebreid stilgestaan bij hooggevoelige kinderen met een sterke wil. Waarom worden er steeds meer kinderen met een sterke wil geboren en waarom laten zij zo’n heftig, tegendraads, rebels gedrag zien? Welke boodschap hebben deze kinderen voor ons? Hoe kun je hen het beste begeleiden?
Speciale aandacht gaat uit naar de hooggevoelige kinderen, gediagnosticeerd in het autistisch spectrum. Daarnaast is er een hoofdstuk gewijd aan (hooggevoelige) pubers, met waardevolle tips en inzichten. Het unieke aan dit boek is dat er bijzondere bronnen van overprikkeling worden besproken. Voor velen is deze informatie compleet nieuw. Hulp en talloze tips bij overprikkeling en het voorkomen van overprikkeling komen eveneens uitgebreid aan bod. Kortom: een boek dat in alle facetten hulp biedt aan en inzicht geeft in kinderen van deze tijd.
Kinderen verdienen het om vanuit een holistische visie geholpen te worden: er is zoveel méér mogelijk dan enkel een pilletje geven of een labeltje opplakken.
Karin Janssen studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Maastricht met de wens om gynaecoloog te worden. Haar pad liep anders en ze hing haar witte jas aan de wilgen. Ze verdiepte zich in tal van andere geneeswijzen en ontwikkelde de Kindigo® therapie om de oorzaak van klachten en problemen aan te pakken op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Vanuit haar passie voor deze vorm van holistische geneeskunde schreef ze haar eerste boek ‘Kinderen bewust (op)voeden’ (7e druk). Tegelijk met het verschijnen van dit boek schreef ze speciaal voor kinderen het boek ‘Prikkelstorm’ en – als krachtige aanvulling hierop – ontwikkelde ze de Prikkelstorm® coachingskaarten en het Prikkelstorm® geheugenspel. In haar praktijk voor Kindigo® therapie werkt ze zowel met kinderen als met volwassenen.
Ze verzorgt tevens online trainingen op het gebied van holistische geneeskunde, hooggevoeligheid, het versterken van je innerlijke kracht en nog veel meer. Neem gerust een kijkje op haar Kindigo Academie: www.kindigo-academie.nl

Je bent misschien ook geïnteresseerd in