Karin Janssen (1970)

Ik stel me graag even voor ...

Ik ben Karin Janssen, getrouwd met een lieve man en moeder van een prachtige zoon. 

Als kind had ik maar een droom: arts worden.

Die droom werd werkelijkheid toen ik in 1989 geneeskunde ging studeren aan de Universiteit van Maastricht. Ik deed een aantal jaren onderzoek naar de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa (chronische darmziekten), darmpoliepen en darmkanker. Ook liep ik een aantal maanden stage gynaecologie op Curaçao en een stage chirurgie in Schotland.

Vanuit een diep verlangen wilde ik 'echt' mensen helpen. Ik was altijd op zoek naar het 'waarom'? Oftewel: wat is het verhaal achter een klacht of probleem. Het gaf me geen voldoening om vooral (en vaak: alleen maar) medicijnen voor te schrijven ... ik hing mijn witte jas aan de wilgen.  

Na mijn studie geneeskunde verdiepte ik me in tal van andere geneeswijzen en ontwikkelde ik de Kindigo therapie. Vanuit een holistisch perspectief ga ik op zoek naar de werkelijke oorzaak van een klacht of probleem. Deze oorzaak ligt op fysiek, emotioneel, mentaal en/of spiritueel niveau.

Vanuit mijn passie voor deze vorm van holistische geneeskunde schreef ik mijn eerste boek 'Kinderen bewust (op)voeden' (7de druk). Recent bracht ik het boek 'Overprikkeling bij kinderen' (2de druk) uit, tegelijk met het boek 'Prikkelstorm' (2de druk) dat ik speciaal voor kinderen schreef. Als krachtige aanvulling op dit kinderboek, ontwikkelde ik de Prikkelstorm® coachingskaarten en het Prikkelstorm® geheugenspel met de mogelijkheid voor ouders, hulpverleners, coaches, therapeuten, psychologen om Prikkelstorm coach te worden. Voor meer info: www.prikkelstorm.nl

Met passie en liefde begeleid en behandel ik al ruim 25 jaar zowel kinderen als volwassenen in mijn praktijk voor Kindigo therapie in Son (nabij Eindhoven). Daarnaast ben ik eigenaar van de Kindigo Academie en verzorg ik diverse online trainingen (waaronder de Prikkelstorm training) die te vinden zijn op de website van de Kindigo Academie: www.kindigo-academie.nl.